Hind quşu ətindən yüngül burgerlər
İnqrediyentlər:
-
500 q doğranmış hind quşu əti
-
1 diş sarımsaq
-
1 ədəd limonun şirəsi
-
3 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri
-
1 kiçik dəstə cəfəri və ya sevdiyiniz hər hansı təzə göyərti
-
3 xörək qaşığı yunan yoğurtu
-
1 baş soğan
-
1 ədəd Roma kahısı
-
4 ədəd kiçik bulka
-
2 ədəd pomidor
-
Duz, istiot
Hazırlanma qaydası:
- Yoğurtu sarımsaq (zövqə görə), limon şirəsi, parmezan pendirinin üçdə iki hissəsi və göyərti ilə qarışdırın.
- Hazırladığınız sousun yarısını kiçik bir qaba tökün.
- Sousun qalan yarısını doğranmış hind quşu əti və soğanla qarışdırın, sonra duz və istiot əlavə edin.
- 4 ədəd burger hazırlayın və onları yaxşı hazır olanadək qızardın.
- Burgerlər qrildə olduqları müddətdə kahını yoğurtlu sousla qarışdırın və bulkaları doğrayın.
- Burgerləri bulkalara yerləşdirin, bir qədər kahı və bir neçə dilim pomidor əlavə edin.
- Burgerləri qalan kahı ilə və üzərinə parmezan pendiri səpərək süfrəyə verin.