Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hind quşu ətindən yüngül burgerlər

Image of two light turkey burgers
Image of two light turkey burgers
Plates icon

4 porsiya

Stopwatch icon

35 dəgigə

Speedometer icon

asan

İnqrediyentlər:

  • 500 q doğranmış hind quşu əti

  • 1 diş sarımsaq

  • 1 ədəd limonun şirəsi

  • 3 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri

  • 1 kiçik dəstə cəfəri və ya sevdiyiniz hər hansı təzə göyərti

  • 3 xörək qaşığı yunan yoğurtu

  • 1 baş soğan

  • 1 ədəd Roma kahısı

  • 4 ədəd kiçik bulka

  • 2 ədəd pomidor 

  • Duz, istiot

Hazırlanma qaydası:

  1. Yoğurtu sarımsaq (zövqə görə), limon şirəsi, parmezan pendirinin üçdə iki hissəsi və göyərti ilə qarışdırın.
  2. Hazırladığınız sousun yarısını kiçik bir qaba tökün. 
  3. Sousun qalan yarısını doğranmış hind quşu əti və soğanla qarışdırın, sonra duz və istiot əlavə edin.
  4. 4 ədəd burger hazırlayın və onları yaxşı hazır olanadək qızardın.
  5. Burgerlər qrildə olduqları müddətdə kahını yoğurtlu sousla qarışdırın və bulkaları doğrayın.
  6. Burgerləri bulkalara yerləşdirin, bir qədər kahı və bir neçə dilim pomidor əlavə edin. 
  7. Burgerləri  qalan kahı ilə və üzərinə parmezan pendiri səpərək süfrəyə verin.