Toyuq əti və darçınlı barbekyu lavaşlar
İnqrediyentlər:
- 2 ədəd toyuq döş əti
- 1 ədəd limon
- 1 çay qaşığı qurudulmuş və ya təzə kəkik
- 1 diş sarımsaq
- bir çimdik darçın
- 1 xörək qaşığı bitki yağı
- 3 xörək qaşığı yunan yoğurtu
- 1 xörək qaşığı mayonez
- 1/4 qırmızı bibər
- 1 ədəd kiçik kahı
- 4 ədəd lavaş
- duz
Hazırlama qaydası:
- Toyuq əti tikələrini bir qaba tökün. Ətin üzərinə bir qədər limon qabığını rəndələyin, daha sonra limon şirəsi əlavə edin.
- Duz, kəkik, sarımsaq, darçın və yağ əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın, qapağını bağlayıb bir saatdan çox olmamaqla soyuducuda saxlayın.
- Barbekyunu qızdırın.
- Toyuq əti tikələrini bir neçə dəqiqə ərzində hər iki tərəfdən qızardın.
- Yoğurtu mayonezlə qarışdırın.
- Lavaşları qrildə bir dəqiqə isidin, daha sonra onları boşqablara qoyun və hər birinə 1/2 xörək qaşığı yoğurt-mayonez qarışığı çəkin.
- Toyuq əti tikələrini lavaşların üzərinə qoyun, qalan yoğurtu damcılar şəklində əlavə edin və yaxşı doğranmış qırmızı bibəri və kahını üzərinə səpin.
- Lavaşları bürmələyərək yemək üçün hazırlayın.